Pe drumul lavandei spre zilele însorite ale verii - nunta in culorile lavandei


Pentru că v-am delectat cu rafinamentul culorii de lavandă, vă propun să facem cunoştinţă cu lavanda sau levănţica, asa cum este ea cunoscută la noi în ţară.
Lavanda, fragila plantă de munte, foarte parfumată şi cu proprietăţi miraculoase este emblema regiunii Provence din sudul  Franţei. Ea a fost folosită de-a lungul timpului ca antiseptic, antibiotic, antidepresiv, sedativ si detoxifiant. Această plantă aromatică şi medicinală este cunoscută  încă de pe vremea romanilor care o foloseau pentru proprietăţile sale aromatice, atât interne, cât şi pentru a-şi parfuma hainele. De altfel, numele de lavandă derivă din verbul latin lavare, a spăla. În Evul Mediu, lavanda era apreciată pentru acţiunea sa dezinfectantă, care o transforma într-o armă de luptă împotriva ciumei. Mai târziu, în secolul al XVI-lea, studiile confirmau multiplele calităţi ale lavandei: tonic excelent şi remediu antidiabetic. Lavanda este utilizată şi în medicina ayurvedica indiană, ca antidepresiv. În Tibet, medicii budişti folosesc delicata plantă cu flori albastre ca remediu pentru anumite tulburări mintale. Uleiul esenţial de lavandă este, astăzi, unul dintre vârfurile de lance ale aromaterapiei moderne. Industria parfumeriei este industria care valorifică la maxim potenţialul lavandei, aceasta fiind utilizată mai ales în cazul parfumurilor bărbăteşti. Şi nu intamplator, pentru că lavanda este o plantă ce dispune de calităţii olfactive exceptionale, putând parfuma orice, de la sapunuri la detergenti.
Culoarea lavandei mov-albăstruie este o culoare caldă, deosebită,  care iţi dă o stare de calm şi în acelaşi timp te poartă pe tărâmul imaginaţiei, te linisteste şi îţi dă o comoditate spirituală.
În trecut se credea că florile de levănţică aduc fericire şi noroc aceluia care le poartă. 
Simbol al tandreţei şi purităţii, lavanda promite pace, liniste si echilibru sufletesc şi poate fi accesoriul potrivit al nunţii tale.

Comentarii