Floarea vantului - Anemona



http://www.eventscreator.ro/news/floarea-vantului-anemona/
Cu o încărcătură legendară, denumirea  acestei  flori  provine de la cuvântul  grecesc “anemos”, care înseamnă vânt.  Anemona,  căci despre ea este vorba este un gen de plantă care cuprinde  aproximativ 120 de specii de flori.  Aceasta, este o floare a primăverii, asemănătoare macului, ale cărei culori predominante sunt: roşu, albastru, roz, violet şi alb.
Se spune că anemona ar fi zămislită de vânt şi purtată de aripile lui, fiind imaginea unei iubiri aservite oscilaţiilor sentimentale şi  capriciilor vânturilor. Petalele roşii ale anemonei sugerează buzele întredeschise de suflarea vântului. Anemona simbolizează efemeritatea, astfel sub semnul nopţii, ea poate fi însă şi un simbol al frumuseţii dăruite, dar precare, puternică precum culoarea sa şi fragilă ca un trup lipsit de suflet.
Pentru că perioada de înflorire este în jurul datei Paştelui, iar în multe zone florile sale sunt încă folosite la vopsitul ouălor de Paşte, rezultând o nuanţă purpurie deosebită, anemona şi-a căpătat denumirea de Floarea Pastelui.
Anemona are şi o legendă romantică şi frumoasă în spate, ce porneşte din vremea zeităţilor greceşti. Florile sale roz-purpurii se pare că reprezintă lacrimile zeiţei dragostei, Afrodita, la auzul veştii că iubitul său, preafrumosul Adonis, a murit. De atunci, anemona se deschide de câte ori este frumos afară, simbolizând bucuria şi îşi ţine cupa închisă şi aplecată în jos de câte ori plouă, semn al tristeţii. Într-un alt mit se spune că aceste flori simbolizează picăturile  sângelui vărsat de Adonis la moartea lui.
Deşi inţial avea o conotaţie negativă şi simbolizau tristeţea, anemonele semnifică statornicie şi daruire. Acestea sunt un simbol pentru anticipare şi ajută la calmarea unei persoane.
Adaugaţi culoare zilelor de primăvară cu frumuseţea şi simplitatea anemonelor!

http://www.eventscreator.ro/news/floarea-vantului-anemona/


Comentarii